НАЙ-НОВИ:

Катрин Тасева спечели злато и бронз от финалите на Гран При в Киев

Катрин Тасева спечели златен и бронзов медал във финалите на уредите във втория за годината турнир от веригата Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

След блестящо изпълнение на съчетанието си с лента по музика от филма „Роди се звезда“ българката получи оценка от 18.250 точки (10.100 точки за трудност), която я изкачи на най-високото стъпало на подиума. Среброто с резултат от 18.200 точки стана притежание на представителката на домакините Ева Мелешчук, а с бронза се окичи нейната сънародничка Влада Николченко с 17.700 точки.

19.850 точки пък стигнаха на възпитаничката на Бранимира Маркова да стигне до бронзовото отличие във финала с обръч. Шампионка с 20.900 точки е украйнката Влада Николченко. Втора остана рускинята Екатерина Селезньова с 20.750 точки.

За съжаление грешки в изпълненията на съчетанията с топка и с бухалки оставиха Тасева извън призовата тройка. Във финала с топка грацията ни завърши 7-ма с оценка от 17.700 точки, а в този с бухалки е 5-та с 19.300 точки. Златните медали на тези уреди заслужиха съответно Екатерина Селезьова (Русия) с 21.050 точки и Соломе Пажава (Грузия) с 19.700 точки.

След тези две отличия Катрин Тасева се завръща от Гран При в Киев  с пълен комплект медали – сребро в многобоя, злато във финала с лента и бронз в този с обръч. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Инцидент с платформа затрудни движението по АМ "Тракия" в района…