Катрин Тасева спечели злато в Израел, грациите ни с осем медала

Общо осем медала за България спечелиха Катрин Тасева, Невяна Владинова и Татяна Воложанина в индивидуалните състезания за жени от веригата Гран При по художествена гимнастика и от съпътстващия международен турнир в израелския град Холон.

Тасева триумфира на бухалки и с високата оценка от 22.750 точки и перфектна игра, с която заслужено грабна златния медал.
Владинова изпусна бухалка и получи оценка от 19.850 точки и отреди 6-то място.

На обръч Тасева също игра много силно и с оценка от 20.950 грабна бронзовия медал. Третата българка в състезанието от веригата Гран При Боряна Калейн допусна грешка и с оценка от 18.100 остана на седмо място. Победителка стана рускинята Ирина Анненкова с 21.650.

Владинова се пребори за отличие на лента и с оценка от 19.150, с която заслужи бронза. Анастасия Гузенкова от Русия беше най-добра с уреда с 19.950.

На топка Невяна Владинова остана близо до подиума. Заради една нелепа грешка и оценка от 20.500 тя се нареди на четвърто място. Тасева, която също допусна грешка, получи 19.900 и остана шеста. Гузенкова взе второ злато от надпреварата.

По-рано на съпътстващия турнир Татяна Воложанина се класира на второ място в многобоя, спечели златен медал на бухалки и още три сребърни медала – на обръч, топка и лента.


image0 (9K)