НАЙ-НОВИ:

Каталуния се готви за “тотална блокада”, 60 000 излизат на улиците

Каталуния се готви за “тотална блокада” този уикенд. Падкрепящи отделянето от Испания организации обещават мащабни протести и демонстрации, съобщи Канал 3.

Като начало палатков лагер затвори главните улици в столицата на Каталуния. Главната демонстрация е насрочена за неделя. Времето на шествието е от 9.00 до 14:30 часа. До този момент около 60 хиляди души са заявили участие.

Каталуния е разтърсвана от масови протести от средата на октомври, когато деветима сепаратистки лидери получиха присъди заради ролята си в организирането на референдума за независимост, обявен от Върховния съд на Испания за незаконен.

Гражданското неподчинение придоби нов израз, след като групата за действие “Демократично цунами” призова за блокиране на границата с Франция. Целта е да се подтикне международната общност да убеди централната власт в Мадрид да седне на масата за преговори.

Демонстрантите бяха призовани да се съберат на различни железопътни гари на града, за да “блокират” изцяло столицата на автономния регион. В допълнение, протестиращите продължават да пристигат на градската гара “Сантс”. На място вече има усилено полицейско присъствие. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Германски психотерапевти настояват пристрастяването към пазаруването в интернет да бъде…