НАЙ-НОВИ:

Карамазов забравя реплики в “Откраднат живот”, Евтим Милошев бесен

Колко често се замисляте за актьорите и тяхната мъка със запомнянето на текст? Рядко, нали? Защото винаги когато говорим за актьорско изпълнение и роля, имаме предвид предимно умелото пресъздаване на емоция или убедително присъствие на екран и сцена.

А зад целия калабалък и за всеки “Оскар” е едно черно море от ужас, сълзи и драма – запомнянето на текста.

Владо Карамазов например има голям проблем с репликите на снимачната площадка на сезон девет от хитовия сериал “Откраднат живот”. Медицинската поредица, където всичко е фатално и действието винаги е на ръба, е малко по-различно от средностатистическия сапунен сериал, където единствената задача на образите е да се събират и разделят, да откриват че имат братя близнаци, да инсценират смъртта си, то в „Откраднат живот” има термини да се учат.

Трудни за произнасяне лекарски термини, латински наименования, древногръцки названия – как да не се оплете езикът! Владо Карамазов например не може да произнесе думата “спленектомия” (оперативно отстраняване на далака).

Това не е слух, актьорът сам си призна за проблема. Звездата от театъра специално за феновете пуска видео, в което издават тайни зад кулисите. Признава без неохота, че изпитва адска мъка с произнасянето на “спленектомия”.

“5 пъти не можах да го кажа по време на снимките. А сега го казвам без проблем”, тюхка се във видеото Карамазов. На него му е смешно, но продуцентът Евтим Милошев има график да гони и се ядосва. Всеки повторен дубъл води до забавяне. „Откраднат живот” се снима с нечовешки темпове. Всичко е на юруш и няма време за протакане. Времето струва пари, пише “България Днес”. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Единият от пострадалите от самолетната катастрофа край село Бъзън е…