НАЙ-НОВИ:

Каракачанов за трагедията в Хасково с убития от стена на военно поделение човек

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е разпоредил проверка на целия сграден фонд с отпаднала необходимост за предприемане на действия за обезопасяване.

Това стана, след като вчера в Хасково стена на бивше военно поделение падна и е уби човек. Той уточни, че въпросната сграда е с отпаднала необходимост, а “проблемите с тях са огромни”, съобщава “Фокус”, пише “Дневник”.

Каракачанов добави, че имотът е с отпаднала необходимост от 2001 г. На 15 март бил издал заповед да се започне обследването му и да се пристъпи към процедура по възлагане на малки обществени поръчки за фирма, която да събори постройките в имота.

“Буквално преди няколко дни се е получила една оферта. По закон ние сме длъжни да имаме три оферти. Това всъщност е един малшанс, защото е започната процедура по събарянето. Имало е обезопасителна лента, която е поставена от общината, впоследствие от полицията”, каза още Каракачанов.

“Има много бивши поделения с отпаднала необходимост, проблемите с тях са огромни. Има такива, които са по полета, в райони, където няма живи хора. Ние сме длъжни по закон да ги наблюдаваме, да плащаме данъци и т.н. Много от обектите не могат да бъдат продадени и реализирани”, допълни министърът на отбраната.

В понеделник се очаква да излязат първите резултати от проверката на военна прокуратура. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Двама души са загинали, след като малък частен самолет е…