Каракачанов нареди да се съборят всички незаконни ромски къщи във Войводиново

Незаконните къщи в ромската махала на пловдивското село Войводиново да бъдат съборени в кратки срокове, разпореди вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Днес той направи проверка в селото след снощния протест срещу побоя над военнослужещ от двама роми. Протест във Войводиново е насрочен и за тази вечер.

Вицепремиерът Каракачанов ръководеше щаба, който решава какви мерки за сигурност да се предприемат, за да се тушира напрежението сред местните.

„Тяхно право е да протестират. Моят апел към тях е да не търсят саморазправа. Има си органи на реда“, коментира министърът, цитиран от БНТ.

Каракачанов обеща бързи действия, които ще покажат, че държавата си е на място. След заседанието на щаба военният министър инспектира и постройките в ромската махала.

„Залепени незаконна до незаконна постройка, залепени кокошарник до кокошарник. Тук не можеш да прецениш колко са точно жилищата, колко са точно хората. Всички са абсолютно незаконни“, заяви той.

Според вицепремиера пострадалият 33-годишен военен е със средна телесна повреда. Остава под наблюдение в пловдивската втора градска болница. Утре му предстоят лицеви операции.

След протестната вълна снощи живеещите в ромската махала на Войводиново са напуснали къщите си. На място остават полицейски патрули.


image0 (9K)