НАЙ-НОВИ:

Каракачанов зарече: Ако условията на F-16 не са изгодни за България, в прав текст ще им го кажа!

“България е могла да си позволи най-добрите самолети в миналото, затова е вършила чудеса от храброст. Защо забравяме, че на армията трябва да се осигури най-доброто, за да изпълнява функциите си.” Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

„Трябва да се избере най-доброто възможно въоръжение. Военните казват, че Ф-16 е най-доброто. Притеснението на част от офицерите е, че по български манталитет, трябва  да отделяме пари и за поддръжка. Сега закупуваме въоръжение, което ще се използва в следващите 40 години“, каза той.

„Това, което предлага МС, е да се дадат правомощия, за да се започнат преговори. В разговорите, които са водени с трите компании за отстъпки, САЩ са склонни да се съобразят с ценовите параметри, зададени от НС. Ако условията не са изгодни за България, в прав текст ще им го кажа“, обеща Каракачанов

“Ако се намерят гласове, които да подкрепят тази сделка, ще бъде добре. Ако ли – не, ще е зле. Както се казва “Ум царува, ум робува, ум патки пасе”. Умът ни е дефицит през последните години, затова пасем патки”, посочи военният министър.

“Аз не съм нито американофил, нито русофил. Аз съм български националист”, отсече вицепремиерът.

Той коментира и ситуацията с ромския етнос в страната. Каракачанов заяви, че част от ромското население в България е образовано и се държи уважително, друга част обаче “беше научена от разни фондации, че има само права, но не и задължения”.

“Решението с интеграцията на циганското население става с образование и труд. През последните 30 г. една част от тях работят, държат се уважително. Другата част беше научена от всевъзможни фондации, които са финансирани от не знам от кого, че има само права. Те хвърляха пари да се подбиват националните ценности, да се защитават гей проекти и дезинтеграция на ромското население. Дългосрочното решение минава през училището. Тези делегирани бюджети трябва да се махнат! Те не ходят на училище, но се оказва, че имат дипломи! Докато не премахнем тази фалшива интеграция, няма да решим проблема! Може ли тези 400 000 млади хора да са трайно безработни? В България може. От юни 1990 г. до ден днешен всяка година има избори. Дали българските политици най-накрая ще започнат да действат като държавници, а не само да се интересуват от това дали ще спечелят изборите”, коментира Каракачанов. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Депутатите в Скопие приеха снощи четири поправки, с които конституционното…