НАЙ-НОВИ:

Карадайъ се похвали – ДПС върнало надвзетите пари от субсидии

ДПС е възстановила надвзетите средства от партийните субсидии, обяви председателят на Движението Мустафа Карадайъ. “Днес преведохме парите, които са поискали от Министерството на финансите“, уточни Карадайъ.

Разговорите с ГЕРБ за партийните субсидии приключиха – ако не си държат на думата за 1 лв., това си е техен проблем. Това каза пред журналисти народният представител от ДПС Делян Пеевски.

“Разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем. 1 лв. – оставаме да видим какво ще направят те. Ако се извъртят, те да се извъртят, оставаме на 1 лв. ДПС винаги прави, каквото казва – да видим ГЕРБ“, коментира той.

Според него въпросът за партийни субсидии вече е приключил, тъй като няма възможност за нови предложения между двете четения на законопроекта. “Това е смешно, което се случва в момента. Субсидията е приета на второ четене на комисия – 1 лев, и този въпрос е свършил. Какво променяме? Докладът е изготвен. Как ще го направят? Ако ще нарушаваме парламентарните правила, ние няма да гласуваме на комисия друго – те да си гласуват“, заяви още Пеевски.

Във връзка с промяна на ДДС ставките, Пеевски посочи, че ДПС са внесли предложението, а сега управляващите трябва да решават. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
СДВР проведе специализирана операция под ръководството на Софийска градска прокуратура.…