Камбуров наказа два пъти носителя на Купата Локомотив в Пловдив

Берое победи Локомотив в Пловдив с 2:0 в мач от 29 кръг на efbet Лига. През първата част и двата тима имаха своите възможности, но не застрашиха сериозно вратата на съперника. Десет минути след почивката Мартин Камбуров реализира от дузпа и даде преднина за Берое със своето 234-то попадение в елита. Отново нападателят покачи на 0:2 след асистенция на Цветков. Така Камбуров вече има 16 попадения този сезон и 235 в елита.
Oще в първата атака Малонга получи топката от Илиев и стреля по диагионала, но ударът му мина покрай вратата.

Четири минути след това отново малонга засече топката от въздуха след центриране на Витанов, но не намери рамките на вратата.Oще в първата атака Малонга получи топката от Илиев и стреля по диагионала, но ударът му мина покрай вратата.
В 8-та минута Минчев пробва удар от дистанция, но също бе неточен.

Три минути по-късно Петрович получи пред наказателното поле и стреля, но над вратата.

В 13-та минута Масоеро игра с глава след корнер, но топката мина над напречната греда.

Две минути след това Малонга излезе само срещу Ганев и стреля силно, но вратарят се намеси блестящо и спаси.

В 31-та минута Макоута получи пред пеналта и отправи силен удар, но Пиргов спаси.

Шест минути след това топката бе центрирана в наказателното поле след корнер, Алмейда игра с глава, а Малонга бе хванат в крачка и не успя да отправи точен удар.

В 42-та минута се получи серизно разбъркване след пробив на Петрович, но в крайна сметка отбраната на Берое се справи.

Минута преди края на полувремето Камбуров стреля в стената от пряк свободен удар, топката се върна в него и той изведе Мезаг зад отбраната. Бранителят центрира за Охене, но ганаецът остана под топката, а ударът на Цветков срещна тялото на играч на домакините.
Три минути след подновяване на играта Салинас получи в пеналта, бе блокиран от Ангелов и се опита да намери Аралица, но Ганев изпревари нападателя на домакините.

Две минути след това Камбуров изведе Фал сам срещу Пиргов, но реферът маркира засада.

В 50-та минута Цветанов центрира в пеналта, където Аралица засече с глава, но Ганев се намеси и улови.

Минута по-късно отново Ганев се намеси при опасно центриране и разбъркване в наказателното поле.В 55-та минута Фал получи в наказателното поле и бе съборен, а реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Мартин Камбуров, който бе безпогрешен и откри резултата – 0:1.

Четири минути по-късно отново Фал бе съборен в пеналта при стопроцентово положение, но реферът не даде втора дузпа. Помощник-треньорът на Берое Георги Чиликов бе отстранен заради протестите си.

В 63-та минута Фал засече топката с глава след центриране от левия фланг, но бе неточен.

Осем минути след това Минчев изведе чудесно Камбуров зад отбраната, но Пиргов спаси удара на нападателя.

В 74-та минута Мартин Камбуров отново се разписа за втори път в срещата. Отличен пробив на Цветков завърши с пас в малкото наказателно поле, където Камбуров изпревари Пиргов и отбеляза 235-то си попадение в елита и 16-то за този сезон!

Седем минути преди края топката стигна до Алмейда след центриране от корнер, но ударът му рикошира и излезе в нов ъглов удар на сантиметри от гредата.


image0 (9K)