НАЙ-НОВИ:

Как да премахнем драскотините от стъклата на очилата

Колкото й да сме внимателни към стъклата на очилата, все някога ще се появят  драскотини.

Всичко, от което се нуждаете, го има във всяки дом, споделя mila.bg. Не забравяйте да сложите ръкавици!

Паста за полиране на мебели

Напръскайте меко парче плат със спрея за мебели и внимателно натъркайте драскотините.

Сода бикарбонат

Направете гъста паста, смесвайки содата с вода, и натъркайте стъклата с кръгообразни движения. Повторете, ако е необходимо.

Слънцезащитен крем

Намажете със слънцезащитен крем – фактор 50. С меко парче плат намажете и двете страни на пластмасовите лещи и полирайте, докато не започнат да изчезват.

Паста за зъби

Изберете неабразивна паста за зъби, която не съдържа вредни химикали за избелване. Натопете клечка за уши в пастата и намажете стъклата с кръгообразни движения. След това изплакнете. Повторете няколко пъти, ако драскотините са по-дълбоки.

Вакса за кола

Също като спрея за мебели, така и тази автокозметика ще свърши работа за премахването на досадните драскотини. С кръгови движения полирайте повредените участъци, но само на очила с пластмасови лещи.

Суха горчица и оцет

Направете паста от тези две подправки. Нанесете с клечка за уши с кръгови движения върху драскотините и след това изплакнете.

Течност за полиране на метал

Сложете от него върху чисто парче плат и натъркайте драскотините. След това свалете полира със спирт. Тази техника е подходяща за малки и повърхностни драскотини и е много подходяща за огледални стъкла.

Бебешко олио

Върши чудеса за драскотините върху стъклата. Ако се чудите как ще изчистите мазния филм, който ще остави след себе си, ползвайте бял винен оцет или мек сапун. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Ротаракт клубовете в България организират национална кръводарителска кампания под наслов…