Как да посрещнеш Свети Валентин, ако си сама?

Някои дами приемат самотата на Свети Валентин по особено неприятен начин. Смятат, че натрапването на сърчица, преплетени пръсти и публични демонстрации като подаряване на рози, плюшени мечета и продължителни, страстни целувки насред спирка са дразнещи и подсещащи, че има хора, които споделят делника си единствено с котката си.

Как да преживееш празника на влюбените, ако си сама и искаш да си изкараш добре?

[ad id=“225664″]

Ето няколко идеи:

Отдай почит и уважение на тялото си

Тъй като няма да пръскаш пари за подаръци, заведения и таксита, то можеш да вложиш известна сума в разкрасителни процедури. А защо не си купиш най-накрая карта за фитнес? Направи си нова прическа, посети козметик, отиди на СПА… Погрижи се за себе си с ароматна вана, нежно розе и хубав шоколад. Отпразнувай любовта към тялото си.

Купи си цветя

Да, звучи малко странно, но един голям, красив букет, ще ти донесе и една чисто естетическа наслада. Избягвай червените рози, освен ако не са любимото ти цвете. Украси дома или работното си място с тях, наслаждавай се на цветовете и аромата им, и недей да криеш от хората, че сама си си ги купила. Много важно и те да си купят, ако искат!

[ad id=“263680″]

Организирай вечеря или коктейлна среща с необвързани приятели

Отпразнувай факта, че си “happy single” и че съвсем скоро съдбата ще те изненада с интересно запознанство.  Отидете с приятели на спа уикенд, наемете вила в китно българско градче, отскочете до морето или просто се сгушете на топло и уютно във вилата на някой от необвързаната ви компания.

Преоткрий се

Преоткрий някое ново хоби. Ако не си опитвала да яздиш досега, ако си се чудила какво представлява Канго Джъмпс или пък винаги си усещала, че имате талант за декупаж, е време е да опиташ. Ей така, от любов към изкуството, здравето и разнообразието! Поглези се с любима, но забранена в здравословния ти режим храна и хубав филм. Поръчай си пица или пък си накупи шоколадови десерти… Съчетай онази грешна страна на удоволствието от храната с хубав филм и нека съвестта ти заспи през празничната вечер. Хората наричат такива дни cheat days, т.е. дни, в които можеш да кривнеш от ежедневните правила и норми, за да се отпуснеш и възстановиш баланса.

Нека Свети Валентин бъде точно такъв ден за теб!


image0 (9K)