Какъв е тоя Ивайло Пенчев?

Елена ДЮЛГЕРОВА

Може ли някой да ми обясни защо цял ден ни занимават с катастрофиралия пилот, бизнесмен и дарител Ивайло Пенчев, който си подкарал собствения самолет вчера, направил грешка и паднал без ничия вина, освен негова?

Може ли това да е водеща новина и колчем отрони дума въпросният господин, да ни го съобщават по всички медии. Молел за кръв, нямало да умре, нам си кой си утре щял да го оперира. Този, дето „дари“ 200 бона на „Александровска“, но хората отказаха да ги приемат, защото „дарителят“ поставил лични условия.

ДВА дни ни занимават с персоната му. Трябва да има някаква причина. Или не? Просто простотия, „журналистическа“ инерция? Каквото и да е – не е редно, не е професионално, даже е цинично. Цинично е, потрес. Хората нямат хляб да ядат, тоя рекъл да се повози и объркал ръчките на самолета, паднал. Лошо. Но първа новина – при това наистина никой не му е крив. Ами че за онова „момче“, дето уби Милен, не писаха и не дрънкаха толкова, да го кажем – по-умерено. В началото жалеха Милен, без да коментират убиеца му. После почнаха да се редуват разни „вълни“ къмто наркоманнчето убиец. Ивайло Пенчев да е внимавал, да е мислил или късмет да е имал – не знам. Но което и от тези неща да не се е случило, от къде накъде сме длъжни да се интересуваме от неговата особа?

Даже шефът на „Пирогов“ проф. Балтов не се сдържа и не дотам деликатно отсече: „Не трябва да се дърпа дяволът за опашката!“

 


image0 (9K)