Какво точно се случило в Долно Сахране, че един човек почина от бой

В съботния ден е възникнал бой между двама мъже в с. Долно Сахране, община Павел баня. Незабавно, след като в РУ на МВР-Казанлък е получен сигнал за инцидента, полицаите са огледали местопроизшествието, разпитали са свидетели.

[ad id=“225664″]

Установено е, че на 9.06.2018 год, в с. Долно Сахране двама мъже, на 24 г. и на 25 год., били седнали на пейка и пиели алкохол. Към тях се приближил 54-годишен, който също бил пиян. Възникнал скандал, който прераснал в бой. 24-годишният мъж нападнал приближилия се, като го съборил на земята и започнал да му нанася удари с ръце и крака. Вследствие на множеството удари, 54-годишният мъж изпаднал в безпомощно състояние.

[ad id=“263680″]

На място е изпратен екип на ЦСМП-Казанлък. Поради влошеното му състояние се е наложило да бъде транспортиран към МБАЛ – Стара Загора, като малко п-късно е получен сигнал от медицинския екип, че човекът е починал по пътя в линейката. Мъжът, нанесъл побой на пострадалия е тестван за алкохол, като пробата е отчела 2,70 промила на хиляда.

[ad id=“236999″]

Образувано е досъдебно производство, по което е привлечен обвиняем за извършено престъпление.

Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на пострадалия, психолого-психиатрична експертиза, разпитани са свидетели.

Наказанието , което се предвижда е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Спрямо обвиняемият е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа .

Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.


image0 (9K)