НАЙ-НОВИ:

Какво се случва с бившата депутатка Ана Баракова?

Пловдивският квартал “Столипиново” изгуби един глас в парламента, а учениците в махалата – преподавателката си по биология, а също и модна икона със забележителен стил на обличане с ярки дрехи с принтове и натрапчиви аксесоари. Ана Баракова е депозирала в СУ „Найден Геров” молба за напускане и официално вече не е преподавателка в школото, където се очакваше да се завърне след мандата си в Народното събрание и да поеме децата в 6 и 7 клас, пише “Марица”.

Още преди разпускането на парламента тя предупредила в устни разговори, че няма намерение да се изправя отново пред дъската. Внасянето на заявлението за освобождаване обаче малко закъсняло. Все пак от миналата седмица Баракова вече не е учителка. Нещо повече – пред познати тя споделила, че напуска изобщо учителската професия и политиката. Сменя и града, но кое ще е следващото  поприще, дамата засега пази в тайна. Обяснила решението си с огорчения от медийната слава и навлизането в личния  живот още на старта на политическата си кариера, което отнело спокойствието.
Ана Баракова бе един от най-обсъжданите депутати. Тя влезе в парламента от листата на Барековата партия “България без цензура” в Пловдив благодарение на феномена 13/13 – съвпадение на номера на коалицията в бюлетината и номера на кандидатката в листата при прилагането на преференциален вот. Баракова се отцепи от ББЦ още преди да заработи като народен представител, с мотив, че от партията я притискат и заплашват, за да се откаже от депутатското място.
Преди да се изстреля в Народното събрание, Баракова е преподавател по биология в СУ „Найден Геров”. Постъпила там през 2005 г. направо от ПУ, където е завършила биология и химия. С цветния си стайлинг бе любимка на тийнейджърите, а от школото твърдят, че се справяла добре и с преподаването. По време на депутатстването  изненадващо стана ясно, че Баракова е записала да следва криминалистика в Югозападния университет.
Бившите  възпитаници в “Столипиново” вече са завършили училище, а настоящите твърде малко се интересуват от политика. Може би затова вестта, че Баракова няма вече да преподава, не предизвиква нито радост, нито покруса. Всеки си избира пътя, коментира лаконично директорът Емил Начев.
Все пак от школото ще чакат бившата депутатка на честването на 110 г. от основаването на учебното заведение, известно в махалата още като Ромския колеж. Тържеството е в четвъртък във Военния клуб. Училището има славата и на люпилня за политици – в него освен Баракова на щат е бил и друг депутат – бившият кмет Славчо Атанасов. Общинският съветник Айри Мурад пък взе матурата тук миналата година и получи диплома за средно образование.
След тържествата директорът Емил Начев замисля отново да събере накуп представители на различни институции, но този път за да търсят решения на наболели проблеми в образованието в “Столипиново”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов има намерение да…