НАЙ-НОВИ:

Какво разказват оцелелите бежанци от смъртоносната катастрофа на АМ “Тракия”

Франция – това е била крайната дестинация за бежанците, които катастрофираха в неделя на магистрала “Тракия”.

Муслем е един от осемте оцелели при катастрофата. Трудно говори английски. Твърди, че е от Афганистан и е на 27-години. Разказва на репортера на Нова ТВ Благой Бекриев, че всичките от микробуса са искали да отидат във Франция.

На въпроса колко е платил на каналджиите, той отговаря:

„500 евро дадох да вляза от Турция за България”.

Мъжът до него е пакистанец. Третият в стаята също е от Афганистан. Четвъртият в хирургичното отделение казва, че е кюрд. Още един от пострадалите снощи е бил откаран в болница в Пловдив. Така общо шестима остават за лечение в Пазарджик.

„Двама от тях са в тежко, критично състояние и са настанени в отделението по реанимация и интензивно лечение. На един от пациентите вчера беше извършена животоспасяваща операция. В момента той е на апаратна вентилация и все още в тежко критично състояние”, каза  д-р Дора Шопова, зам.-директор на МБАЛ-Пазарджик.

И шестимата мигранти се охраняват от полиция.

[ad id=”222978″]

Често каналджиите изостават мигрантите на автомагистрала „Тракия”, като ги заблуждават, че зад една телена ограда е Сърбия.

Само преди седмица близо до Костенец бяха хванати 19 изоставени афганистанци, които се движеха пеша по магистралата към София.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Катастрофа между лек автомобил и мотор е станала на столичния…