Какво пие енергията ни у дома?

Ако изведнъж сте започнали да забелязвате, че още щом прекрачите прага на жилището си, падате и заспиване на леглото, то не е нужно да отдавате това само на многото работа и лошите метеорологични условия.

Това разбира се, също може да е фактор, но, честно казано, ако през деня не сте галопирали толкова, а все пак прекрачвайки прага на входната врата, имате нужда само от реанимация, то може би има и друга причина за състоянието ви.

Явно има неща в интериора ви, които ви причиняват умора без видима причина и влияят крайно негативно на енергията в жилището.

Студен нюанс на стените

Изненадващо или не, цветът, в който стените ви са боядисани, например в спалнята ви, може да влияе на настроението ви и да предизвика умора.

Американски учени са открили, че сивото, синьото, лазурното и други хладни нюанси действат успокояващо, но забавят честотата на сърдечната дейност и понижават кръвното налягане. Следователно в такава обстановка на нас често ни се доспива.

Ако искате да се чувствате весели, бодри и щастливи, то боядисайте стените си в топли цветове.

Постоянно работещ телевизор

Информационният шум действа също толкова зле върху психиката ни, колкото и звънна тишина. Ето защо, ако имате навика да се вкопчвате в дистанционното веднага, щом се приберете в апартамента си, не се изненадвайте, че имате често главоболие.

Важно е да кажем, че синята гама от лъчението инхибира производството на мелатонин, хормон-регулатор на циркадните ритми. Това води до неспокоен сън.

Мръсотия и хаос

Боклуците, мръсотията и хаосът не правят деня ни по-добър. Експерти отбелязват, че разстройството на мозъка ни и появата на стрес и напрежение може да води началото си именно от това и да ни пречи да се концентрираме.

Ставаме по-апатични и не толкова енергични.

Бърза храна или спиртни напитки

Фаст фуудът и силните спиртни напитки преди лягане хич не са добра идея. Нездравословното хапване обогатява организма на въглехидрати и захар, а това провокира умора. Направо може да се почувствате разбити.

Пиенето на алкохол преди лягане води до неспокойна нощ и често събуждане. Освен това може да ви е трудно да откъснете главата от възглавницата си сутрин.

Ароматни свещи

Особено миризмата на лавандула. Сам по себе си приятният аромат ни успокоява и ни кара да ни се доспива. Добре е да замените миризми като тази на лавандула, с цитруси или мента. Не прекалявайте обаче.

Голямото натрупване на силни аромати в едно помещение, може да предизвика главоболие и умора.

Плътно спуснати завеси

Тъмните завеси и щорите, които винаги седят спуснати, причиняват депресия.

Психолози уверяват, че за нормалното функциониране на тялото, е много важно да му се осигури достатъчно светлина. Така оправяме настроението си и ставаме по-енергични.

Според психолози трябва завесите да са дръпнати през деня и да ги спускаме точно преди да заспим.

Студ в стаята

Изненадващо, но липсата на източник на топлина в помещението, може да ни накара да се чувстваме уморени.

Мобилен телефон на нощното шкафче

В днешно време ни е трудно да си представим живота без тези джаджи, но много от нас вече са наясно, че те не си никак безобидни.

Навикът да поставяте устройството до леглото си е много лоша идея. Вие постоянно се събуждате посреднощ, реагирайки на трептящия екран и така пречите на пълноценния си сън.

На второ място, според лекари вълните на тези джаджи действат отрицателно на здравето ни, а ние ставаме психически зависими към тях.

jenata.blitz.bg


image0 (9K)