Какво откриха полицаи в Зимница, Братя Кунчеви и Хан Аспарухово

На 18.02.2020 г., от служители на РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция на територията на с. Зимница, общ. Мъглиж, съвместно със служители на ОДБХ – Стара Загора и ТП ДГС – Мъглиж, за противодействие на нерегламентираната търговска дейност с храни и напитки и незаконно придобиване на дървесина. В хода на операцията са извършени проверки, при които е установено, че в два търговски обекта за хранителни стоки се предлагат общо 13,7 кг месни продукти, без документ за произход.

При извършена проверка в домовете на четири лица са намерени иззети общо 2,1 куб.м. дърва за огрев, без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината.

В РУ – Казанлък са образувани 4 проверки за извършени престъпления и са съставени 2 констативни протокола.

На 20.02.2020 г., за времето от 09:00 ч. до 14:30 ч., в изпълнение на заповед на Окръжна прокуратура – Стара Загора, относно ограничаване на незаконният дърводобив от държавният горски фонд, предотвратяване на разпространението на акцизни стоки без бандерол и ограничаване на нерегламентираната търговска дейност с храни и напитки е проведена специализирана полицейска операция на територията на Първо РУ – Стара Загора, съвместно с ДГС – Стара Загора и представители на ОДБХ-Стара Загора. В с. Хан Аспарухово и с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора са проверени 24 частни домове и 77 лица. Намерени са и иззети общо 7,2 пространствени куб. м. дърва за огрев, без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината, 140 къса цигари и 4,6 л. алкохол, без акцизен бандерол.

Образувани са 9 проверки за извършени престъпления.


image0 (9K)