НАЙ-НОВИ:

Какво време ни очаква през февруари

От 26-27 януари до края на месеца ни очаква по-топло време. Това каза климатологът доц. Георги Рачев пред Novini.bg.

[ad id=”225664″]

В началото на следващата седмица времето ще се затопли – сутрешните температури ще бъдат минус 2 – минус 4 градуса, а максималните ще бъдат твърдо над нулата – от 3 до 8 градуса.

Февруари ще започне с тихо време – без вятър, без валежи. Засега, поне според американските прогнози, ни очаква нормален февруари месец – температурите ще бъдат в рамките на нормата, валежите също. Да не забравяме, че февруари за по-голямата част от България, особено за Северна България, е месецът с минимални валежи, посочи доц. Рачев.

[ad id=”263680″]

По думите му напълно възможно е през следващия месец да има ледени дни. От антициклоналното състояние на атмосферата ще се получи така, че два големи антициклона – Азорският и Източноевропейският максимум, ще се свържат и тяхното “ръкостискане” ще минава през България. Дали ще има ледени дни, зависи основно от местоположението на тези два големи европейски центъра, заяви климатологът.

Февруари е месецът на изненадите – може да мине тихо и спокойно, както беше досега януари месец, но има вероятност и за обилни снеговалежи. Това пък зависи дали ще се зародят средиземноморски циклони, защото те носят топъл въздух, а топлият въздух винаги носи валежи, каза още доц. Георги Рачев. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Божидар Караджов е наричан „Пророк №1 на България“ и то…