НАЙ-НОВИ:

Какви са мистериозните обстоятелства, при които в центъра на София издъхна спецполицай

Служителят на звено Специализирани полицейски сили към МВР, който почина преди няколко нощи при мистериозни обстоятелства в центъра на София, се казва Пламен, съобщава в. “Телеграф”.

[ad id=”225664″]

Според “Телеграф” 44-годишният мъж си е отишъл заради непрофесионално отношение от страна на лекарите.

Сигналът, подаден до БЛИЦ, гласи, че полицейският служител се е намирал на площад “Народно събрание” около 6 часа на 13-ти май, когато усеща, че му прилошава.  “Обажда се на тел. 112, те препратили сигнала на Бърза помощ, но екип не се отзовал. След ново обаждане, вече  от дежурната част на СДВР, и чак след като са разбрали, че става въпрос за полицай, отишли на място и го прегледали. По думите на лекаря,  дошъл на място, му нямало нищо”, пише близък приятел на починалия полицай.

От пресцентъра на СДВР потвърдиха пред БЛИЦ за случая. “Да, починал е наш колега, не можем да дадем подробности, можем само да кажем, че не е умрял, докато е изпълнявал служебните си задължения”, коментираха от СДВР.

[ad id=”225664″]

От БЛИЦ са потърсили повече информация от Спешна помощ. “Сигналът е подаден на 112 в 06. 07 часа. В 06. 15 часа линейката вече е била на адреса. Направена му е ЕКГ, в нея не са били намерени находки за нещо съмнително. Заключението на лекаря от екипа е било “интеркостална невралгия” – плексит”, казват от пресцентъра на Спешна помощ. И допълват, че разполагат със записи и от GPS-а, които могат да потвърдят, че действително техен екип се е отзовал веднага.

Според приятелите на починалия 44-годишен спецполицай, той продължил да се чувства зле. Когато се прибрал вкъщи, отново му прилошало и пак потърсил Спешна помощ.  “Когато са го свързали със Спешна помощ, обяснил ситуацията, но получил отговор, че втори път за едно и също нещо няма да изпратят екип и му отказали, като му заявили да се обърне към личният си лекар”, обясниха опечалени.

Служители от СДВР, които познават Пламен, разказват, че той е бил сериозен полицай, чието име не е било набърквано в скандали или нечисти действия. След новината за смъртта му негови колеги започнали да събират пари за погребение, за да помогнат на съпругата му в този тежък момент. Пламен оставя детето си сираче броени дни преди абитуриентски бал.

Източник: БЛИЦ Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Бившият министърът на околната среда и водите Ивелина Василева сподели…