НАЙ-НОВИ:

Кадри с хора, поразени от коронавируса, падащи по улиците, публикуват световни медии

Медии публикуват кадри с падащи в безсъзнание хора, поразени от новия коронавирус в Китай, съобщава “Униан”

Според канала в “Телеграм” – “Протести по света” в момента 7 големи града са блокирани в Китай заради епидемията с коронавируса: Ухан (11 милиона души), Хуанган (6 милиона), Ксианинг (2,6 милиона), Ксиантао (1,2 милиона), Ечжоу (1,2 милиона), Личуан (1,1 милиона) и Чиби (550 хиляди), пише news.bg
Според някои съобщения, в момента още 71 души са в критично състояние в Ухан.
Освен в Китай, в 8 други страни са потвърдени случаи на заразени.

Виж кадрите на активния линк Тук

.

САЩ заявиха в четвъртък, че разследват втори случай, този път студент в Тексаския университет, който е бил в Ухан. Виетнам и Сингапур бяха добавени в четвъртък към страните с потвърдени случаи, присъединявайки се към Тайланд, САЩ, Тайван и Южна Корея. Япония потвърди втория си случай в четвъртък, а Южна Корея втория си случай в петък.
Други държави разследващи възможни случаи за Великобритания, Канада, Австралия, Русия и Франция.
Много власти обявиха мерки за скрининг на пътници от Китай, включително в четвъртък основните летищни възли на Дубай и Абу Даби.
Тайван забрани на хора да пристигат от Ухан, а държавният департамент на САЩ предупреди американските пътници да проявяват повишена предпазливост в Китай.
По информация на БиБиСи, поне 10 града в централната китайска провинция са с въведени ограничения за пътуване. Сред заразените около 100 души са в критично състояние.
Смъртен случай бе потвърдена и в отдалечената провинция Хейлундзян. Североизточният район граничи с Русия и е на повече от 2 000 километра от Ухан.
В национален мащаб в момента има 830 потвърдени случая на пациенти, заразени с вируса. Ограниченията варират – въпреки че много градове са прекратили транспортните услуги.
В Ухан, столицата на Хубей – и мястото, където възникна вирусът – всички автобусни, метро и фериботни услуги са спрени, както и всички излитащи самолети и влакове. Жителите не трябва да напускат и има заграждения и блокади. Ечжоу, по-малък град в Хубей, затвори жп гарата си. Град Енши спря всички автобусни услуги.
Но въздействието на коронавируса не се ограничава само до провинция Хубей.
Властите отмениха големи публични събития в други части на страната, включително: Затворен е Забранения град, дворцовия комплекс в Пекин; Отменени са традиционните храмови панаири в Пекин; Отменен е международния карнавал в Хонконг; Отменен е футболен турнир в Хонконг; Отменени са всички публични празници за китайската нова година в Макао.
Световната здравна организация СЗО още не е класифицирала вируса като “международна спешна ситуация”, отчасти поради ниския брой случаи в чужбина.
“Но все още може да стане такава”, заяви генералният директор на СЗО д-р Тедрос Адханом Гебрейес. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Държавният департамент на САЩ обяви рестриктивни правила за бременни жени от…