Йотова: Не съм се съмнявала в подкрепата на БСП отново за кандидатурите ни с Румен Радев

„Решението да се кандидатираме за втори мандат с президента Радев дойде след дълги дискусии. Искаме да продължим връщането на държавността в България. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Лице в лице“ по бТВ. „Въпросът за подкрепата на БСП? Ще кажа, че през тези 4 години нито веднъж не съм се съмнявала в подкрепата на БСП“, изтъкна вицепрезидентът. „Корнелия Нинова може да се похвали, че успешно е защитила тази кандидатура – на президента Радев“, коментира Йотова. „Предстои ми разговор с г-жа Нинова, ще видим каква е тяхната стратегия“, посочи още тя.

Решението да се кандидатираме за втори мандат с президента Радев дойде след дълги дискусии. Искаме да продължим връщането на държавността в България. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Каквото и да говорят нашите опоненти, президентът Радев направи възможна промяната в България. Дано да сме прави в това, което мислим, ще проличи след няколко месеца, изтъкна Йотова.

Въпросът за подкрепата на БСП? Ще кажа, че през тези 4 години нито веднъж не съм се съмнявала в подкрепата на БСП, иподчерта вицепрезидентът.

Корнелия Нинова може да се похвали, че успешно е защитила тази кандидатура – на президента Радев, каза Йотова. Предстои ми разговор с г-жа Нинова, ще видим каква е тяхната стратегия, продължи тя.

За тези 4 години президентът Радев беше обвиняван както в прокремълска политика, така и в проамериканска заради инициативата „Три морета“, каза Йотова.

Пет години като държава не можем да решим за машинното гласуване, припомни Йотова.

Датата 4 април не е грешно решение. Доверявам се на писмата, които получихме от католическата общност. Единствените, на които им беше кризата, бяха ГЕРБ, анализира тя.

Протестите започнаха заради подкрепата за нас, за нашата институция. Протестът казваше всичко онова, което е нашата политика, смята Илияна Йотова и връща лентата назад. По думите й хората на площадите са казали: „Не искаме да живеем в страна, която е абонирана за последното място във всичко!“

 

 


image0 (9K)