Ювентус обяви, че играч на тима е заразен с коронавирус. Става дума за защитника Даниеле Ругани. 25-годишният италиански национал е първият футболист от Серия „А“, хванал опасната зараза.

„Бианконерите“ излязоха с официално съобщение, в което уверяват, че взимат всички мерки за изолация на Ругани, както и на Кристиано Роналдо и съотборниците му, както и на длъжностните лица на клуба.

„Искам да успокоя всички, които се притесняват за мен, че съм добре. Призовавам всички да спазват наложените правила, защото този вирус не подбира. Нека бъдем отговорни към себе си, нашите близки и всички около нас“, написа Ругани в „Туитър“.

Вчера друг играч на Ювентус – Федерико Бернардески, обяви, че ще се самоизолира в базата на клуба, за да предпази себе си и семейството си от заболяването.

От управата на „Старата госпожа“ съобщават, че Ругани за момента е без симптоми на заболяването, но тестът му е положителен. Той остана резерва през миналата седмица при победата с 2:0 над Интер, но след това беше част от общата снимка на радостта в съблекалнята.

В тази връзка „нерадзурите“ категорично заявиха, че спират всички спортни дейности до второ нареждане.

Съобщението за Ругани може да означава и край на сезона в Серия „А“, каквито призиви бяха отправени от Асоциацията на професионалните футболисти при първи потвърден случай на болен играч.

Предстоящият през другата седмица 1/8-финален реванш от Шампионската лига срещу Лион най-вероятно ще бъде отложен, тъй като играчите на Ювентус ще бъдат под карантина.