Италианец удуши приятелката си, защото го заразила с COVID-19, но всъщност…

Млад италианец удуши приятелката си и обясни на полицията, че го е направил, защото го заразила с коронавирус.

27-годишната студентка по медицина Лорена Каранта е открита мъртва, след като приятелят ѝ Антонио Де Пас съобщил в полицията, че я е убил.  Двамата учели и работели в Сицилия, но били повикани да помагат като медицински лица след разпространението на коронавируса.

Лорена ще получи лекарската си титла посмъртно в знак на почит, съобщават от университета в Месина.

Антонио Де Пас казал на полицията, че е убил Лорена, защото го е заразила с коронавирус.  28-годишният млад мъж се е обадил на органите на реда в ранните часове във вторник, за да съобщи, че е убил приятелката си, сочат италиански медии, цитирани от Дейли Мейл.

Полицията се е обадила на бърза помощ, тъй като са открили младия мъж с прерязани вени на пода на апартамента, до тялото на мъртвата му приятелка. Той е спасен в болницата от колегите на Лорена, на които също е казал, че я е убил, защото му е предала вируса.  За жалост, медиците нямали какво да направят, за да спасят Лорена и само констатирали смъртта й на мястото на инцидента.

Властите се усъмнили в историята на убиеца и решили да тестват и двамата. Оказало се, че нито един от тях не е бил заразен с COVID-19. Де Пас вече е обект на ярост и гняв в социалните мрежи, откакто се появи новината за смъртта на приятелката му.


image0 (9K)