НАЙ-НОВИ:

Истинската Дженет всъщност е богата наследница от Принцовите острови

Момичето, познато ни като Дженет в турския сериал “Сълзи от рая”, което очарова и българската публика през последните месеци, се казва Алмила Ада Баязътолу.

Младата актриса е родена в Истанбул на 4 август 1994 г.
Расте в заможно артистично семейство. Баща ѝ е журналист, а майка ѝ – моделиер. Съвсем малка Алмила заминава със своите родители в Русия и живее в Москва. По-късно семейството отново се завръща на Босфора. Алмила е единствен наследник на две богати фамилии, които притежават имение в една от най-престижните части на Принцовите острови. Именно в него израства бъдещата актриса.

Алмила Ада учи в балетния факултет на Държавната консерватория на Университета Мимар Синан. След това завършва магистърска степен в Лондон и работи като модел за много списания в чужбина като IQ, Vogue и Instyle.

Алмила, която е висока 1.74 и тежи 46 килограма, е била открита от режисьора на холивудската суперпродукция “Отмъстителите: Ерата на Ултрон” (2015), докато е чакала на спирка в Лондон. Екипът организира кастинг за балетни сцени във филма. Алмила е избрана да се превъплъти в образа на младата Наташа Романов (Скарлет Йохансон), която е била балерина в Русия. Скоро след това младата танцьорка скъсва ахилесово сухожилие и се прибира в родината си, за да лекува травмата. Тъкмо тогава идва предложението за ролята на Нехир в “Част от мен”.

“Освен балет съм изучавала почти всички области на изкуството рисуване, музика, баща ми отдаваше голямо значение на литературата.”

“За съжаление балетът е изтощително изкуство, свързано с много травми. Затова и кариерата на балерините приключва, когато те са в зенита на младостта. Това е и една от причините да се насоча към актьорството. Смятам, че притежавам всички данни да бъда успешна актриса. Трябва да отбележа и още един факт, който ме подтикна в тази посока – това е феноменът все по-често момичета от модния бранш да навлизат в киното и шоу бизнеса. Всъщност към момента да си актьор е една от най-доходоносните професии в Турция”, признава Алмила.

Следват участия в още две успешни поредици, преди Алмила да получи главна роля в „Сълзи от Рая”. Изненадващо за толкова млада жена, актрисата има осемгодишна връзка с приятеля си Паул Севдик и вече се замисля за брак. “Искам да имам семейство и деца, но трябваше да отложа тези планове заради балетната си кариера. Имам диплома за преподавател по балет, така че възнамерявам един ден да открия и своя танцова школа.” И тази нейна мечта се сбъдна – школата ѝ вече е факт. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Четете още за актьорите в “Сълзи от рая“, изпълняващи ролите на Селим и Арзу

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Пит отбелязва, че смята, че постепенното оттегляне от главните роли…