НАЙ-НОВИ:

Испанското правителство работи за въвеждането на универсален основен доход като противодействие на резултата от пандемията

Испанското правителство работи за въвеждането на универсален основен доход възможно най-скоро като част от група действия, насочени към противодействие на пандемията на коронавирус, според министъра на икономиката Надя Калвино, цитирана от “Блумбърг”.

Амбиция на правителството е основният доход да се превърне в постоянен инструмент”, каза тя.

Испания се справя с втората най-лоша коронавирусна епидемия в Европа, а пандемията подтикна правителството да наложи извънредно положение, което постави страната в застой.

Правителството обяви редица политики за подпомагане на самостоятелно заети работници и фирми, основно малки и средни, но също така заяви, че ще бъдат необходими повече мерки.

Безработните в Испания се увеличиха с 302 265 до 3,5 милиона през март.

Припомняме, че Испания е сред най-тежко засегнатите страни в Европа от пандемията. Тя надмина Италия по брой заразени – 131 646 души, а по брой починали в момента е на второ място в света след нея с 12 641 души. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Днес в Национална футболна база „Бояна“ се проведе работна среща…