По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 45-годишен мъж

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 45-годишен мъж за държане на марихуана и метамфетамин

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 45 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 12.03.2020 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал високорискови наркотични вещества – коноп (марихуана) с нетно тегло 1,4 грама и метамфетамин с нетно тегло 15,01 грама – престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

При извършване на проверка по линия държане и разпространяване на наркотични веществата на 12.03.2020 г., в условията на неотложност, било извършено претърсване в дома на обвиняемият в гр. Стара Загора. В различни помещения били намерени опаковани в полиетиленови пликчета с клик система на затваряне, прахообразно вещество и суха тревиста маса. Намерените вещества били описани, тествани с полеви наркотестове, като реагирали на марихуана и метамфетамин.

Наркотичните вещества били иззети по съответния законов ред, а М.И. бил задържан. Обвиняемият М.И. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления, в това число и за държане на високорискови наркотични вещества. За последно той е освободен от затвора през месец август 2018 г.

Взетата спрямо М.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)