Ирландия ни претупа за едно полувреме

България загуби с 1:3 гостуването си на Ирландия в контролна футболна среща в Дъблин.

Така „трикольорите“ продължиха серията си на девет поредни мача без победа от октомври миналата година, като записаха четвърто поредна поражение.

Селекционерите на двата отбора Красимир Балъков и Мик МакКарти използваха експериментални състави с множество промени в сравнение с мачовете от европейските квалификации в края на миналата седмица.

Вратарят Христо Иванов стана най-възрастният играч с дебют с националния екип на България на 37 години, 5 месеца и 4 дни. Дебют направиха още Георги Пашов и Васил Панайотов.

През първата част играта беше равностойно без съществени ситуации пред двете врати.
Домакините поведоха в 56-ата минута. След грешка на българите в средата на терена Ирландия организира контраатака, при която Ронан Къртис шутира от 18 метра, Христо Иванов изби, след това парира и добавката на Скот Хоугън, но топката отскочи към Алън БРаун, който от метър я прати в опразнената мрежа.

България изравни десетина минути по-късно. Иван Горанов се пребори за една топка на границата на пеналта в ляво и пусна по тревата към Божидар Краев, който беше повален от Джон Игън. Резервата Ивелин Попов изпълни отлично отсъдената дузпа и изравни.

В 83-ата минута след центриране от корнер от ляво на Джак Бърн, вратарят Иванов увисна и Кевин Лонг с глава засече в мрежата за 2:1 за домакините.

Три минути по-късно Джейми Колинс вкара за 3:1, след като засече отблизо подаване от въздуха от резервата Енда Стивънс.


image0 (9K)