Има задържан за убийството на момчето край Монтана

Има задържан за убийството на 18-годишното момче, което беше застреляно в гора край Монтана днес, е научил BulNews.bg. Заподозреният е отведен в ареста за разпит.

[ad id=“225664″]

Около 13 часа днес младежът е бил в гората в местността „Пъстренеца“ край старото летище заедно с дядо си. Изведнъж се чул изстрел и момчето паднало безжизнено на земята. Дядото веднага се обадил на телефон 112 и на мястото отишли екипи на полицията и спешна помощ. Лекарите обаче само констатирали смъртта на момчето, а униформените предприели веднага разследване.

Около 2 часа след трагичния инцидент полицаите задържали предполагаемия извършител. Това е собственикът на имота, в който са били починалото момче и дядо му. Земята е частна и двамата не са имали право да са там. Предстои да му бъдат взети натривки от пръстите за наличие на барут, което ще покаже дали той е произвел изстрела. Другата версия по случая е, че младежът е застрелян от бракониери, тъй като районът, в който се разиграла трагедията, е ловен.

Стана ясна и самоличността на загиналото момче. Това е Гошко М., който е от монтанския квартал „Огоста“. Младежът е възпитаник на Икономическия техникум в града.

[ad id=“263680″]

В момента на местопроизшествието има екипи на полицията и жандармерията. На мястото са се събрали много от роднините на момчето и униформените бдят за спазването на реда и да не се стига до безредици. Изпратен е и екип опитни криминалисти от София, които да помогнат в разследването.


image0 (9K)