Илиян Василев: 40 години след атентата срещу Папата стана ясно кой е жертавата

40 години след атентата срещу Папата. И днес всички централни медии се вдигнаха на защита на версията на ДС, КГБ че нямаме нищо общо

Папата каза че българския народ няма общо с атентата, което е различно от българската държава, към която спадат службите.

Не мога да зная всички тайни. Сигурен съм че Сергей Антонов не е централна фигура и е бил „странична жертва„.

Но като гледах днес Стоян Денчев, Явор Дачков, да не говорим за „патриотката“, как изкарват ДС ангели, свободно интерпретирайки думите на Агджа, ми дойде в повече. Както казах, не зная истината, но зная достатъчно за да разпозная поредното активно пропагандно мероприятия на същите мерзавци от БКП и службите, които и сега се опитват да организират публичната защита пред съвременните поколения.

Зная със сигурност и бе доказано че ДС и Агджа са имали тесни контакти и никой не може да гарантира в каква степен колко активно е бил ангажимента му по време на атентата.

Агджа е тотално ненадежден източник, той беше и каза всичко, лъга всички и сега само защото някакъв журналист от медия, която е изпратена от наследници на служби и техните продължители, изведнъж трябва да вярвам на Агджа че сме нямали нищо общо е фарс в случай. Може да ни се иска тогавашна Живкова България да е нямало нищо общо, но ние никога няма да можем да твърдим със сигурност. Тогава Агджа лъга и натопи Антонов, и сега вероятността да лъже е огромна.

Говорил съм с много хора и мога да ви кажа с увереност че рисуваната картина за смелите разузнавачи и техните мъдри началници е пълен булшит. И това че Антонов го е отнесъл е вън от всякакво съмнение.

За това пускам неговата любима песен „Ветрове“. Леенето на сълзи по него от хората, които го оставиха на вълците е не само фарисейщина, а гнусна и аморална постъпка.

Да, със сигурност е имало геополитика, след като Папата беше от Източна Европа, но преди това същите ни служби бяха убили Георги Марков, тоест това беше доказана метод на тяхното действие и второ, геополитиката работи в две посоки – КГБ иска да премахне тръна в очите, и американските служби искат да натопят КГБ. Нарочно спестявам информация за замесени български агенти, които са се спасили и са оставили Сергей Антонов на съдбата и имената им не фигурират в журналистическите материали. Италианските служби са направили каквото могат – така че да превърнат Сергей в зомби човек.

Но отговорните са били тук, в София, същите които са имали бизнес с Агджа.

Илиян Василев

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)