Изхвърлете тези цветя от дома си!

Експертите са уверени, че правилно подбраните растения могат да подобрят аурата на къщата, да я отърват от негативните потоци и да направят енергията положителна

Стайните цветя не са само украшение. Те попиват енергията на къщата и често се привързват към едно или друго жилище. Ето защо си струва да бъдете внимателни, когато решите, че приятелка трябва да ви подари една от саксиите си.

Експертите в областта на биоенергията са уверени, че правилно подбраните цветя могат да подобрят аурата на един дом, да го отърват от негативните потоци и да направят енергията положителна.

Поверията гласят, че е по-добре да не вземате цветя от дом, в който се чувстват зле. Често се случва те да не цъфтят, да изсъхват или да не се разболеят.

Според народните вярвания, в такава къща растенията се опитват да неутрализират отрицателната енергия. Затова, ако не искате да заразите дома си, е най-добре да се откажете от тях.

Цветето ще расте добре, ако си вземете издънка от него, без да питате. Което, разбира се, невинаги е лесно.

Можете да вземете цветя от друг човек, ако са подарък. Разбира се, трябва да познавате този, който ви ги дава и да му имате доверие, защото лошите очи, проклятията и уроките се предават с цветя.

Ако любезен човек ви подари цвете, опитайте се да приемете този подарък. То задължително трябва да е в саксия.

Според древните поверия, в понеделник не трябва да приемате цвете като подарък. В този ден с него могат да се предадат страховете и негативните мисли. Най-добре е да правите и приемате такъв подарък през уикенда.

Не приемайте като подарък и не вземайте чужди цветя, които вече не са млади. Те са свикнали с определена среда и ще им бъде трудно да се пренастроят.

Не е препоръчително да вземате цвете като подарък, ако сте болни. Едно растение може или да даде на човека жизненост, или да я извлече от него. По-добре не поемайте риска!

Ако получите цвете от човек, на когото нямате много доверие, е по-добре да откупите подаръка. Трябва да дадете нещо в замяна – няколко монети или някакъв ответен дар.

Като цяло, в древни времена в много култури са смятали, че за всеки внезапен подарък от външен човек е необходимо да се даде някакъв отговор, откуп. Смятало се е, че така се премахват всички негативни ефекти.

Според специалистите, има цветя, които можете да вземете като подарък, но има и такива, които е най-добре да откажете.

Теменужка

Това цвете се подарява само на роднини, защото е много чувствително към промените на енергийния фон. Ще бъде още по-добре, ако го дадете на някой, който живее с вас под един покрив.

Теменужката действа като щастлив семеен талисман, следователно е по-добре външни хора да ви я подаряват, само ако е току-що купена от магазина.

Орхидея

Това растение носи благополучие, любов и страст в къщата. То е много силен талисман и източник на щастие, затова е най-добре да го подарявате с голяма любов и уважение.

Хубаво е да подарите орхидея на млада дама, тъй като това цвете повишава самочувствието и увереността.

Орхидеята е устойчиво растение, което променя околната среда, но не зависи от енергията на дома и е много трудно да го урочасаш.

Рози

По-добре е да не подарявате рози. Освен това е добре да не ги прибирате в дома си дори и за кратко време.

Розата се чувства спокойна на едно място, привързва се към него и бавно увеличава енергията си. Тя може да изсъхне и да умре, но дори и да не го направи, няма да ви носи никаква полза освен естетическа.

Що се отнася до останалите цветя – можете да ги приемате и подарявате спокойно. Но най-добре е да ги откупвате и да бъдете внимателни!

jenata.blitz.bg


image0 (9K)