НАЙ-НОВИ:

Изследователи направиха важно откритие за борбата с раковите заболявания

Новооткрит елемент от нашата имунна система може да бъде “натоварен” да се противопостави на всички видове рак, твърдят британски учени, цитирани от Би Би Си.

Екип от Университет в Кардиф е разкрил метод, чрез който са ликвидирали –  в лабораторни условия, рак на простатата, на гърдите, на белите дробове и други видове.

Новият метод все още не е тестван при пациенти, но според изследователите има “огромен потенциал”.

Ето как учените описват своето откритие: “Нашата имунна система представлява естествената защита на тялото срещу инфекции, но атакува и злокачествени клетки. Открихме Т-клетка (имунна клетка), която може да “сканира” тялото за заплахи, които трябва да бъдат елиминирани. Разликата е, че тази клетка може да атакува различни видове рак”.

“Тук има шанс за лечение на всеки пациент. По-рано никой не вярваше, че това е възможно”, заяви пред Би Би Си проф. Андрю Сюъл.

“Няма спор, че това е много вълнуващо откритие и за нашето базово разбиране за имунната система, както и за възможността за бъдещи нови лекарства”, коментира Даниел Дейвис от Университета в Манчестър. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Едва навършила 17-годишна възраст, музикалната шоу сензация Сузанита май се…