Изплуваха смразяващи подробности за смъртта на врачанската ученичка

С голямо закъснение от ръководството на гимназия „Христо Ботев“ във Враца официално признаха за починалата ученичка от 7-ми клас. Три часа родители и близки звъняха като луди на децата в училището, без да могат да се свържат с тях. Причината бе, че преподавателите събрали всички мобилни телефони на учениците, за да не се разчуе за смъртта на детето. Това пише сайтът BulNews, който първи съобщи за трагедията, ЗАРАТА също я отрази.

Чудовищна трагедия! Дете почина във врачанско училище

Едва 3 часа по-късно от учебното заведение пуснаха съобщение до врачанските медии, в което потвърдиха трагичния случай. В него от ръководството молят за етика и разбиране към опазване психическото и физическо състояние на децата и учителите, както и те да не бъдат притеснявани с въпроси.

По неофициална информация детето е ходило да си купи дюнер, оставило го е на чина и паднало по очи. Веднага е била извикана фелдшерката, която установила, че сърцето е спряло.

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и в училището светкавично пристигнал екип на спешното във Враца, който заварил детето изключително бледо и без пулс. Започнала реанимация, която продължила около 50 минути.

Междувременно пристигнал втори екип медици, които се включили в борбата за живота на момичето. За съжаление то не могло да бъде спасено.

Кметът на Враца Калин Каменов публикува съболезнователен адрес към близките на починалата ученичка, като помоли медиите да уважат скръбта на хората и шокът у ученици и учители.


image0 (9K)