НАЙ-НОВИ:

Измамен от майстори на покриви ги върза и повика полиция. Сега обаче могат да обвинят него в отвличане (Видео)

Измамен от мними майстори на покриви ги завърза и повика полиция. Оказва се, че сега може да бъде съден за отвличане, съобщава NOVA.

Всъщност в много села се вихри този нов тип изнудвачески “бизнес”. Обикновено се атакуват възрастни и самотни хора със свръх изгодни оферти за поправка на покрива. Когато дадат парите, “майсторите” смъкват керемиди и улуци и обявяват, че цената е примертно на метър, а не за целия улук, или покрив. Ако самотникът има пари, е принуден да дава, за да му покрият отново покрива, ако не – просто го зарязват в развалините. В Странджа също са много пропищелите.

В случая сигналът идва от радневското село Трънково, но е с доста странно развитие. Жител на селото сключва договор с работници за ремонт на покрива на къщата, в която живее майка му. Плаща авансово 2800 лева. За целта подписват и договор. Той обаче не се изпълнява, тъй като ремонтната група напуска и покривът остава полуразкрит.

Майсторите се връщат след няколко седмици и искат още пари. Тогава мъжът ги задържа и вика полиция. Сега може да получи обвинение за незаконно задържане.
Сагата за Ганчо Ганев продължава вече няколко месеца.

„Никой не е застрахован. Никога не съм мислел, че може да бъда излъган по такъв начин”, разказва Ганев. „Реших да ремонтирам покрива, търсех най-доброто – фирма с договор, с гаранции. Коректен бях с тях, платих им. Още първия ден им дадох 1600 лева, на третия – 1200 за допълнителни материали”, разказва Ганев.

Фирмата се отзовала бързо, показала и снимки на предишни техни обекти. Подписан бил и договор. Само за няколко дни обаче Ганев разбира, че е измамен.

„На четвъртия ден не се появиха. Нямах избор, трябваше сам да започна работа. На 17-ия ден се върнаха с искане за още 2000 лева”, разказва Ганев.

Тогава той ги завързва със свински опашки и вика полиция.

Още гледайте във видеото като чукнете на активния линк: https://www.vbox7.com/play:24d1a9ba7c&start=80 Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
В Барселона снощи се проведе пореден протест в подкрепа на…