НАЙ-НОВИ:

Издирват чрез Интерпол бизнесмена Иво Масларов за убийството на Станка Марангозова

Бизнесменът Иво Масларов е човекът, за когото прокуратурата обяви, че е обявен за издирване чрез Интерпол като поръчител на убийството на финансовата брокерка Станка Марангозова, съобщи БНТ по неофициална информация.

Той е син на втория съпруг на бившата социална министърка Емилия Масларова и няма кръвна връзка с нея. Има бизнес у нас и в чужбина, но е известен в престъпния свят. Именно той е поръчал убийството на задържания действащ служител на НСО, който го организирал и платил с първата вноска от 50 000 лева на извършителя и помагача му, както съобщиха по-рано от прокуратурата. Масларов е напуснал България през март.

Той имал претенции към Марангозова за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите. Двамата се познавали повече от 10 г. Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани от Специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова. Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд. Брокерката е била и основният свидетел, съобщи “24 часа”.

Скандалите за пари и делото срещу него по сигнал на Марангозова са мотивите на бизнесмена да поръча убийството й, смятат разследващите. Години наред той я притискал за пари и тя му плащала, но от личните си средства, за да няма проблеми. След това започнала да води граждански дела срещу него, за да си върне парите.

По оперативни данни в периода 2011-2016 година през банковите сметки на Марангозова официално са преминали над 300 милиона лева пише “Монитор”.

Близки на Емилия Масларова уточниха, че макар бизнесменът да е син от първия брак на втория й съпруг, никога не е живяла с него и не го е отглеждала. Нещо повече, по време на брака си Емилия и Антон Масларови били в изключително тежки отношения с Иво. Преди две години той дори не е присъствал на погребението на своя баща.

Бившата министърка категорично отказва да говори по тази тема. От първия си брак тя има син Константин.

dnes.dir.bg

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Бизнесът търси възпитаници на Тракийски университет. Изпълнителният директор на рециклиращата…