НАЙ-НОВИ:

Извънредно от прокуратурата за банковия обир в София

След извършване на кражбата, тримата са се разделили. Двама са тръгнали с автомобила, а третият се е отдалечил по друг начин. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата по повод разкрития банков обир в София.

Двамата от едната кола са се прехвърлили на друга, която предварително е била оставена на въпросното място. Установен е автомобилът – Тойота. Престъпниците са разделили парите. Единият – задържаният, е получил 62 хил. лв, а другите пари са останали във втория, който е трябвало да даде на третия.

Установени са категорично кои са другите участници. Обявени са за национално издирване. И тримата са криминално проявени за кражби, за документни престъпления.

Банковите обирджии наблюдавали касиерката на ограбения офис от месец. С тази задача бил натоварен единият от тях, на който пръв му дошла идеята за кражбата, забелязвайки, че служителката е небрежна в своите действия, съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев. Той и градският прокурор на София Емилия Русинова дадоха повече подробности по случая.

Навикът на касиерката бил, когато излиза от офиса, да заключва само входната врата, но не и трезора, където се намирали парите.

Дръзката кражба стана в събота около 15:30 и 16:00 ч., като ограбеният офис се намира в хранителен магазин в ж.к. “Люлин.

Час след кражбата бил задържан извършителят – този, който наблюдавал касиерката. А вчера в дома си в кв. “Банишора” бил арестуван и човекът, който изработил ключа, с който крадците отключили вратата на офиса, като ключарят е обвинен в помагачество.

Прокурорката уточни, че близка на единия от крадците е била използвана като отцепка, жената наблюдавала дали някой няма да се приближи към офиса и трябвало да сигнализира крадците. Това, което е любопитно е, че в помещението е имало и други суми пари, които все още не са уточнени, но апашите се насочили само към чувалчето в трезора. Това, че сейфът не оставал незаключен, се виждало извън офиса. Полицията е открила опожарен и автомобила “Тойота”, с който тримата крадци се придвижвали. След престъплението двама от тях, пътували с колата, която впоследствие била опожарена, а единият – по друг начин. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Дълго можем да изглеждаме по-млади и телата ни да функционират…