Известният казанлъшки пилот Румен Иванов е загиналият в авиокатастрофата край Мъглиж

Пилот е загинал при авиоинцидент в землището на село Юлиево, Община Мъглиж. Инцидентът е станал тази сутрин. Катастрофата е станала по време на полет за селскостопански цели, като на този етап точните обстоятелства не са ясни.

В авио-злополуката е загинал известният казанлъшки пилот Румен Иванов, пише presstv.

Пилотът, познат на повечето казанлъчани загина след като делтапланерът му паднал в нива до мъглижкото село Юлиево. По предварителна и неофициална информация делтапланерът му аварирал, докато Румен Иванов извършвал пръскане на селскостопански масиви с препарати. Румен от дълги години се занимаваше с делтапланеризъм. Той е един от най-опитните в България. Той беше и конструктор и производител на делтапланери, които продаваше по цял свят. Беше и инструктор по летене, създал много свои млади колеги.

Това е пореден инцидент в леката авиация у нас. В неделя мъж и жена загинаха, след като самолетът им падна край Ихтиман. На място бяха открити обгорелите тела на пилота Иван Костадинов и летялата с него Вяра Лозанова.

На 20 април тази година в самолетна катастрофа край пловдивското село Оризари загинаха двама души. Трагедията се случи отново с малък самолет. Загинаха 45-годишният Стефан Василски, който е собственик на авиоклуб в Белозем, откъдето е излетял самолета и 18-годишният Виктор Аламански, който се учил да пилотира.

На 2 април 49-годишният Георги Бошнаков и семейството му загинаха при падането на самолет „Чесна” на 80 км от Скопие, Северна Македония. Мъжът е управлявал машината, а на борда са били съпругата му Калина Корнажева – Бошнакова и дъщерите им Гергана и Биляна, на 14 и 18 години. Самолетът е летял от Охрид за София.

 


image0 (9K)