Изверг от старозагорско село блудствал и изнасилвал дъщеричката си от години

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишния С.В. за това, че от декември 2014 г. до март 2019 г., в дома си в старозагорско село многократно е блудствал, а впоследствие и изнасилвал дъщеря си, родена през 2006 година.

С цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление мъжът е използвал сила и заплашване, за да блудства с малолетното дете.

С.В. е предаден на съд и за това, че от декември 2018 г. до март 2019 г., отново в дома си, четири пъти е изнасилил дъщеря си, като я е принуждавал към това със сила и заплашване, като деянието представлява особено тежък случай.

Освен цялото това насилие, мъжът от 2016 г. до март 2019 г., е склонявал момичето да гледа порнографски филми.

Обвиняемият бил разделен с майката на пострадалото дете, но родителските права не били уредени със съдебно решение. Поради тази причина детето гостувало по различно време при баща си, обикновено в почивните дни. Така в горепосочените периоди той се възползвал от положението на надзор – на баща към дъщеря, и извършил блудствени действия и изнасилване, като пускал на момичето порнографски филми.

Детето започнало да се страхува, не искало да се вижда с баща си и когато разбрало, че действията му са нередни, отказала да се среща с него. Той започнал да я причаква пред училище, а когато нейна позната видяла, че я дърпа, за да я качи в колата си, момичето споделило с нея и с майка си за това какво е правил баща му с него. След което бил подаден сигнал в полицията.

Обвиняемият С.В. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.

Най-тежкото наказание, което законът предвижда за престъпленията, в които е обвинен, е „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.


image0 (9K)