НАЙ-НОВИ:

Изборите протичат нормално, във всички секции се гласува

Изборите за 44-ия парламент започнаха нормално. В Централната избирателна комисия (ЦИК) нямат данни за изборни секции, които са затворени, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев.

Гласуването започна в 7 часа и ще приключи в 20 часа. Ако по това време пред някоя секция има струпване на хора, те ще могат да гласуват до 21 часа.

Без инциденти е преминала нощта преди вота, съобщиха от МВР. До момента не са подадени сигнали за нарушения на реда и в изборния ден. Засега няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

Служителите на звената на дирекция “Български документи за самоличност” в различните областни дирекции на МВР работят от 8:30 до 19 часа. Те издават и в днешния ден удостоверения на граждани, които са изгубили, повредили или са им били откраднати личните карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, които носят предмети, опасни за живота и здравето на хората. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
ОДМВР - Стара Загора. Нощта преди изборите премина без инциденти…