Ивет Лалова: Можех да взема бронза

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио призна, че е със смесени чувства след седмото си място във финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар.

35-годишната Лалова снощи финишира за 22.77 секунди и остана на почти две десети от постижението си от полуфиналите ден по-рано, с което щеше да се доближи до бронза.

Победителка стана фаворитката Дина Ашър-Смит с национален рекорд на Великобритания от 21.88 секунди, следвана от американката Бритъни Браун с 22.22 секунди и от швейцарката Муджинка Камбунджи с 22.51 секунди.

„Имах една задача – да си направя бягането, но не можах да я изпълня. Малко не ми достигна да стартирам добре, но това малко се оказа много, защото всички се борим за стотни, за сантиметри. Опитах се да се отърся от емоцията, но хора сме, жени сме, много беше тежко. Искаше ми се да постигна повече в този финал. Знаех, че след Дина (Ашър Смит) медалите са свободни. Това може би беше моят шанс. Този медал, който отиде в швейцарката, спокойно можех да го взема аз. Но тук се взимат медалите от този, който си направи бягането“, коментира Лалова.

„Не съм уморена, чувствах се много добре, просто днес не уцелих ден. Може би така ми е било писано – седмо място. Щастлива съм, нищо, че в момента малко плача. Плача за медала, а съм щастлива за финала“, каза още българката, която участва на седмо световно първенство

„До осмо Световно първенство (в Юджийн 2021) не знам дали ще стигна, но нека първо стигна до петите си олимпийски игри в Токио 2020“, завърши тя.


image0 (9K)