НАЙ-НОВИ:

ЗОВ ЗА ПОМОЩ. Родители се нуждаят спешно от 165 000 евро за лечението на 13-годишната си дъщеря!

Никол Георгиева от Велико Търново е с тумор на тазобедрената става, а клиника в Турция дава шанс за излекуването й

[ad id=”225664″] Лъчезарната усмивка на Никол е помрачена от коварно заболяване. Момичето започва своята най-голяма битка в живота, а заветната победа е спасението й от болестта Сарком на Юинг. Тя може да пребори туморното образувание чрез терапия в специализирана онкологична клиника в Истанбул, но сумата за лечението й е непосилна за семейството – 165 000 евро. Надя Костадинова и Йордан Георгиев започват кампания за събиране на средства, за да може дъщеря им да продължи да ходи с връсниците си на училище, да спортува, да танцува и да озарява всички около себе си.
След месец Никол ще отпразнува 14-я си рожден ден, но за разлика от останалите младежи на нейната възраст, които си поръчват смартфони, таблети, дрехи, почивки и др, нейното единственото й желание е да оздравее. Момичето е осмокласничка в ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново, има много приятели, много планове за живота и надежди. „На 14 септември Никол вдигна много висока температура и получи болки в левия бъбрек. Веднага я заведохме в Спешна помощ. Лекарите направиха необходимото, смъкнаха температурата и спряха медикаментозно болките. На другия ден отидохме при личната й докторка, които й изписа антибиотик. Всичко изглеждаше добре, но на четвъртия ден двигна 40 градуса температура и я приеха в търновската педиатрия“, разказа майката Надя Костадинова.
Никол останала под лекарско наблюдение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ 10 дни и медиците установили, че в организма й има висока възпалителна активност. Насочили я към клиниката по ревматология на специализирана детска болница „Проф. Иван Митев“ в София. Веднага е подложена на множество изследвания, а в следствие на резултатите докторите поставили диагнозата Сарком на Юинг. „След това имаше още консултации с лекари и Никол бе настанена в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ .

[ad id=”255238″] Тамошните лекари направиха биопсия и потвърдиха диагнозата. Обърнахме се още към столична специализирана лаборатория, където пък изказа съмнения по това заболяване. Онкологичната комисия даде станорище, че се налага оперативно лечение. Получихме оферта от турска клиника и от френска, но отзивите за тази от южната ни съседка са по-добри. Освен това е по-близо и цената на лечението е по-ниска“, уточни Надя.
В момента семейството отново е в София и Никол е преминала през първата си химиотерапия. Майка й сподели, че жизнените й показатели рязко са спадни, хемоглобина й е понижен и лекарите се опитват да я стабилизират. Допълни, че са направени и кръвопреливания. Поради периодичните скандали за финансиране на болни малчугани от Фонда за лечение на деца в чужбина, родителите на момичето не залагат големи надежди за отпускане на сума. Освен това смятат, че процедурата е тромава и ако разчитат само на това подпомагане ще навредят на дъщеря си. Въпреки това предстои да попадат документи за кандидатстване след като се приберат тази седмица във Велико Търново. Лекарите в България са категорични, че лечението на Никол трябва да започне възможно най-бързо и няма време за губене.

[ad id=”225664″] Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е : IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк : UNCRBGSF. PAY PAL: nadq_2009@abv.bg
Във фейсбук вече е направена страница – базар, в която също се набират средства чрез продажбата на лични вещи. Тя носи името „Надежда за Никол- Благотворителен Базар“ и всеки може да продаде или купи даден артикул, като преведене обявената цена по сметката на детето. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Ако сексът в спалнята ви се струва скучен, не сте…