Златна и Сребърна Купа спечелиха старозагорските момичета на СК Спортна гимнастика

Отлични успехи постигнаха момчетата на СК „Спортна гимнастика“ (Стара Загора) при участието си на Държавен лично- отборен турнир за “ Купи Р. България“ 2020 в Пловдив за девойки старша, кадетки и жени по спортна гимнастика.
Дългоочаквано и първо държавно първенство за тази състезателна година за тези възрасти и старозагорския гимнастически клуб участва с пълни отбори и в трите възрасти . И трите отбора спечелиха отборни призове и участия в шампионатите на отделните уреди. Със златна купа зарадваха девойките старша възраст и Ани Недева се нареди сред най- добрите в България на 3 място в многобоя. Участва в 3 шампионата и завоюва бронз на земя и 5 и 6 място на прескок и греда.

При кадетките Полина Вангелова се окичи с бронз на почетната стълбица на 3 място в многобоя,а Самуела Балева на 8 място.Кадетките спечелиха сребърната купа отборно и участие на 8 индивидуални шампионата. Полина Вангелова завоюва два бронзови медала на прескок и греда, стана 4 на успоредка и 5 на земя.Самуела Балева се нареди 4 на земя и прескок, и 5 на греда.

Гордостта на клуба,отбора при жените с достойна и красива игра завоюва среброто в отборното класиране и от тях Стилияна Бижева,Светлана Недева и Деница Маркова участваха в шампионатите на прескок, греда и земя и се наредиха сред най- добрите на 6 и 7 място, в почетната осмица на всеки уред. След десет дни предстои участие в Държавното лично- отборно първенство – финали от календара на БФГ.

– Поздравления за чудесното представяне и пожелания за нови успехи и постижения, сподели главния треньор на клуба Ирина Руняшка.


image0 (9K)