Здравословните навици, които ни правят… дебели

Не са малко хората, които решават, че съкращавайки количеството приемани калории на ден, с това се изчерпват начините за лесно отслабване. Не е така. Оказва се, че можем да практикуваме здравословни навици, които ни карат да дебелеем.

С други думи, ако се откажете от тях, ще увеличите шансовете да изглеждате така, както искате.

Подсладители

Не е тайна, че прекаляването със захарта повишава телесното тегло. В такива моменти на просветление посягаме към подсладители. Не всеки един от тях обаче ще ни изведе до истината. Според учени консумацията на две или повече напитки с изкуствени подсладители на ден повишава риска от преждевременна смърт заради инсулт или сърдечен удар.

Постоянни тренировки

Тренирате всеки ден, тъй като искате бързо да свалите излишните килограми? Грешка! Експерти казват, че за да извлечете полза от заниманията в залата, трябва и да почивате подобаващо. Ключово е да давате на тялото си време за възстановяване между тренировките. В противен случай започвате да качвате килограми.

Купуване на „здравословен“ обяд

Грабвате салата или смути за обяд? Мислите, че това е правилният избор, но не е. Често в съдържанието на подобни предложения в заведенията за хранене се крият съставки, от които нямате нужда.

Прекалено много сън

Всички знаем колко важно е да се наспиваме нощем. По този начин се грижим за здравето на червата, укрепваме имунната система и подобряваме менталното си здраве. Да не говорим за доброто си самочувствие! jenata.blitz.bg


image0 (9K)