НАЙ-НОВИ:

Здравният министър в НС: За какъв план говорите? Че ние не знаем почти нищо за COVID-19

“Считам, че е невъзможо да се направи план за коронавируса по подобие на плана за пандемичния грип.” Това сподели пред депутатите от трибуната на Народното събрание министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на разискванията за коронавируса.

Заставам пред вас, осъзнавайки цялата отговорност, която нося заедно с екипа всички български лекари и медицински сестри в България. В кулоарите ви казах, че ми е много трудно да разбирам политиката, когато говоришм за решаването на проблемите на българските граждани в условията на здравна криза. Не знам за какъв реалистичен план говорим за COVID-19 и за каква респираторна инфекция говорим. Не знам кой за какво ще се хваща и кой какви намерения има да прави, но аз ви предлагам да се хващаме и да се държим здраво само и единствено за науката. В тази връзка държа да подчертая дебело, че грип и COVID- 19 са две абсолютно различни заболявания, които нямат нищо общо помежду си, коментира още министър Ангелов.

Той напомни, че лечение за коронавируса няма.

Ваксина за грип има, ваксина за COVID-19 няма. За какъв реалистичен план говорите, когато има толкова много неизвестни неща за COVID-19?, попита проф. Ангелов народните избраници.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
  За деветото издание на международния турнир „Руси Русев“ в…