Зверско убийство потресе Врачанско

Рецидивист уби с брадва възрастен мъж пред съпругата му. По неофициална информация той е бил осъден, че преди години е откраднал пари от жертвата

Жестоко убийство потресе жителите на село във Врачанско точно преди най-светлите празници – Коледа и Нова година. Възрастен човек е бил съсечен с брадва от рецидивист, информира BulNews.bg.

Бруталното престъпление е извършено към 15 часа днес в белослатинското село Враняк. Жертвата е 82-годишният местен жител Димитър Беров. Той е бил убит пред очите на съпругата си с брадва от Николай К. Той е на 30 години, от Бяла Слатина е, но преди години се преместил в селото заедно с жена си. Николай е с криминално досие и наскоро излязъл от затвора. По неофициална информация той е бил осъден затова, че преди години е откраднал пари от Беров.

Днес на обяд младият мъж се почерпил солидно с алкохол. Към 15 часа той отишъл в къщата на възрастният човек. Жителите на селото шушукат, че най-вероятно е търсил възмездие за времето, прекарано зад решетките. Друга версия е, че е искал отново да открадне пари от Беров, който е доста заможен. В крайна сметка двамата се скарали и по-младият мъж грабнал брадва и разцепил главата на дядото.

Свидетел на жестокото убийството е станала съпругата на Димитър – баба Елена. Възрастната жена е инвалид, с два отрязани крака. Старицата е в шок от преживяното и е откарана в болница.

Жителите на Враняк са ужасени от трагедията, която се е разиграла в селото им. Те споделят, че жертвата е бил уважаван човек и се е ползвал с добро име. Криминалисти от Враца и Бяла Слатина работят по случая.

Убиецът е задържан същия ден, но все още вървят процесуално-следствени действия. Целият район около къщата на жертвата е отцепен. Тепърва ще се изясняват причините за кървавата саморазправа.


image0 (9K)