НАЙ-НОВИ:

Зверският убиец от Каспичан опитал да прикрие следите си

В полицията имало сигнал от 2015 г. за скандал между роднините

Причина за четворното убийство в Каспичан е спор за имот, междуроднински конфликт, който тлее от години. Това каза в ефира на Нова телевизия директорът на ОДМВР-Шумен Ялчън Расим.

[ad id=”225664″]

През 2015 г. сме получили сигнал отново за скандал за роднините – имало е спор за въпросната къща, уточни той.

Задържаният е на 64 години, пенсионер е, от 2015 година живее в Каспичан. По данни на роднини не е контактен, често употребява алкохол. Не е осъждан, заяви Расим.

Направил е пълни самопризнания. Намерихме доста предмети, съотносими към тежкото престъпление. Дрехите му бяха в пералнята – опитал е да прикрие някои неща, но не е успял. Предстои да бъде повдигнато обвинение, каза шефът на ОДМВР-Шумен.

Ялчън Расим съобщи, че за последно жертвите са видени в понеделник. По данни на съдебния лекар убийството е извършено на 24 септември.

Кметът на Каспичан Милена Недева каза, че в общината няма подавани сигнали за скандали между жертвите и убиеца. Семейството беше познато в града и това е причина за тежкото преживяване на случая от обществеността. Дъщерята беше медицински работник, майката беше активен самодеец, ръководител на един от пенсионерските клубове в града, посочи Недева.

[ad id=”263680″]

Тя съобщи, че ще бъде обявен ден на траур в Каспичан. Още не сме решили дали ще е утре или на 1 октомври. Общината ще извърши погребенията и на четирите жертви, заяви градоначалникът.

Недева уточни, че не познава убиеца, тъй като скоро е дошъл в Каспичан.

Тепърва предстои установяването на последователността на умъртвяването на четирите лица. Днес започват аутопсиите на четирите жертви, поясни окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

За съжаление тези престъпления зачестяват. Кризата на морал в обществото трябва да се преодолее по някакъв начин, добави Георгиева. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
"Такова нещо не може да се толерира! Трябва да сме…