НАЙ-НОВИ:

За минути на “Тракия” тази сутрин е имало нулева видимост

Розата на ветровете в един хубав момент се обръща и за минути магистралата остава с нулева видимост. Незнайно защо огнището край Ихтиман не е било загасено и на “Тракия” тази сутрин пострадаха 26 души.

Причините за серията верижни катастрофи на магистрала „Тракия“ е димът от горящите боклуци на сметището край Ихтиман и високата скорост, с която са карали някои от шофьорите . При инцидентите пострадаха 26 души. Това стана ясно от думите на шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов по БНТ.

[ad id=”225664″]

Припомняме, че преди няколко дни огънят в сметището край Ихтиман се развилня и незнайно защо все още огнището не е било загасено.

„Причината е самозапалването на сметището на град Ихтиман. Розата на ветровете е била в обратна посока. В един хубав момент се обръща обратно и буквално за минути магистралата остава задимена с нулева видимост и започват верижни катастрофи. Освобождаваме магистралата, завършват огледите. Почистваме, монтираме обратно мантинелите, които сега сме изрязали, за да отворим прозорец на автомагистралата. В момента основно движението се движи по главен път 1-8, което започва от пътен възел Ихтиман и на пътен възел Мухово се отклонява и се качва пак по автомагистрала Тракия“, каза инж. Дончо Атанасов. „До настоящия момент е започнало едно досъдебно производство за причинена телесна повреда на едно лице за ПТП-то, което е станало в посока към Пловдив. Извършва се оглед на обстановката за посока към София. С протокола за оглед започва и досъдебно производство, каза Наталия Николова – окръжен прокурор на Софийска окръжна прокуратура. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
От десетки години малко село в Кюстендилско няма никакви репродуктивни…