НАЙ-НОВИ:

Заявките за седмицата на първите ученици, приети в ПГ по “Компютърни науки и математически анализ – Стара Загора” се приемат до 16 юли

От 20 до 27 юли 2020 година ще се проведе седмицата на първите ученици, приети в новата ПГ по “Компютърни науки и математически анализ – Стара Загора”, съобщи Любомир ЛЮБЕНОВ

Програмата на седмицата е наситена със събития и досег до уникални личности, с огромен принос за развитието на млади хора, наука, спорт и изкуство.

Ето пълната програма: 
1. Един ден с Тео
Златният физик Теодоси Теодосиев ще се срещне с новозаписаните ученици от Професионалната гимназия във Фондация „Миню Балкански“ в село Оряховица, където се провежда Лятна школа по експериментална физика.
2. Тенис урок с
държавната шампионка за жени и бронзова медалистка от световното първенство по тенис за девойки „Ориндж боул“ – за трудният път към големите успехи.
3. Бандата на гимназията
Китарист от Лондонска банда ще помогне за създаването на училищна банда
4. Към олимпийските върхове по математика
няколко математически шедьовъра, представени от Любомир Любенов
5. Любомир Любенов
„Задачите от външното оценяване по математика за 7 клас“ – анализ на основните грешки, попълване на пропуски в знанията. Заниманията ще са общо 20 часа.
6. Обеден плувен коридор
Плуване с Виктория Колева или как да станем бързи във водата като Майкъл Фелпс
7. Комбинаторна математика
Среща с медалисти от световни олимпиади по математика, лауреати на конкурса „Минко Балкански“ . Съвместна инициатива с Фондация „Миню Балкански“с. Оряховица – Школа по комбинаторна математика. Учебна база – Фондация „Миню Балкански“ с. Оряховица
8. Магията на музикалното и танцово изкуство
и тяхното емоционално въздействие представена от Йоана Герлимова
9. Информатика и облачни технологии
Онлайн среща с група млади програмисти ентусиасти, преподаватели в школата Информатика и облачни технологии, организирана от Фондация „Миню Балкански“, с. Оряховица и любезното съдействие и подкрепа на VMware България.
Тези млади технологични ентусиасти са готови да представят професията програмист на новоприетите ученици.

Уважаеми ученици,
Вие сте част от историята на училището.
Вие сте първите приети ученици в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи. Предлагаме Ви като начало една седмица наситена с прояви.
Очакваме да получим попълните заявка за участие в избраните от Вас прояви и да я изпратите на електронен адрес pgknmasz@abv.bg.
Ето и формата на заявката:

Име на ученика:
Електронен адрес:
Телефон:
Желая да участвам в проявите
……..(посочвате номерата на проявите и името на организатора, ако е посочен)

Срок за изпращане на заявката 16 юли 2020 г. (четвъртък) на електронен адрес pgknmasz@abv.bg или се представя по време на записването. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Пресата в Турция широко отразява решението за превръщане на храма…