НАЙ-НОВИ:

Защо трябва да спим с чорапи, когато е студено

Двойките често спорят за сексапила на чорапите в леглото, но специалисти препоръчват да не ги пропускаме в студените сезони, пише в. “Дейли мирър”, цитиран от Дарик.
[ad id=”225664″]

Експертите дават три важни причини да спим с чорапи през студените месеци, а именно по-здрав сън, повече оргазми и по-добро кръвообращение.

1. По-здрав сън

Когато студените крака се затоплят, кръвоносните съдове се разширяват и топлината тръгва по тялото. Така мозъкът получава сигнал, че е време за сън и човек заспива 15 минути по-рано, твърдят учени от университетската психиатрична клиника в Базел.

2. Повече оргазми

Чорапите помагат и при горещи вълни, напукани пети, и дори засилват оргазмите.
Китайската медицина също препоръчва да се носят чорапи в леглото, защото те подобряват кръвообращението.

[ad id=”236999″]

3. По-добро кръвообръщение

“Студените крака източват жизнената енергия “ци” от тялото и могат да попречат на потока на виталната енергия и на захранването на тялото с кръв. Затова искаме “ци” и кръвта да циркулират“, твърди д-р Елизабет Търнър, която е специалист по китайска медицина.

„Студът пречи на потока от енергия, а топлината го насърчава. Ако си помислиш за топла вана, се отпускаш. Мисълта за студена вода веднага напряга. Студът създава стагнация, която може да предизвика дори болка”, допълва специалистката. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
A щастливите хора просто може да са леко заблудени. Чувстваш…