Защо Тръмп нарече Чен-ун Rocket Man? Вижте отговора:

“Rocket Man is on a suicide mission for himself and for his regime“ – „Ракетчикът е на самоубийствена мисия за него и за режима му.“

[ad id=“225664″]
Това кратко изречение на Доналд Тръмп пред Общото събрание на ООН направи лидера на Северна Корея Ким Чен Ун горд притежател на измислен от американския президент прякор. Не е първият – по време на кампанията Тръмп наричаше опонентите си по един и същи начин и така им залепи доста неприятни за тях прякори, пише Клуб Z. Така Хилъри Клинтън стана „Корумпираната Хилъри“ (Crooked Hillary), Тед Круз се превърна в “Лъжеца Тед“ (Lyin’ Ted), а Марко Рубио трябваше непрекъснато да обяснява, че не е чак такъв новак, след като бе наречен „Малкия Марко“ (Little Marco).
От тази седмица Ким е Rocket Man – може да го преведем като Ракетчика, Момчето с ракетите и т.н. За целия свят обаче от тук нататък лидерът на Северна Корея ще бъде свързван само с едно – с ракетите, които изстрелва, за да предизвиква останалия свят.
Как го измисли Тръмп?

[ad id=“225664″]
Президентът на САЩ не за първи път използва този израз. Той нарича Ким “Rocket Man” два дни преди речта си пред ООН. Тогава пише в туитър, че е говорил с президента на Южна Корея и го попитал „как е Ракетчика“.
Но дори и тогава – как го е измислил? Отговорът е в музиката. По време на кампанията на Доналд Тръмп едно от най-използваните парчета се казва… “Rocket Man”.

http://BNews.bg


image0 (9K)