Защо от Фермата първи си тръгват дребнавостта, интригите, тънките сметки, грубостта

Многовековните обичаи влязоха отново във Фермата: Нов свят и стоплиха сърцата не само на участниците, но и на зрителите, зажаднели за хубавите и смислени български традиции. И не само.

Силиконовата Жулиета на Фермата срещу класата на предаването

В противовес на няколко доста пошли кадъра в този сезон, в снощния епизод на формата станахме съпричастни на една дългогодишна любов, която достигна своя апогей, тръгвайки по стъпките на истински общото начало.

Митко Караиванов и неговата приятелка Ваня, която беше вкарана във Фермата по молба на любимия ѝ, направиха своя годеж така, както този ритуал е изпълняван от предците ни.

В седмицата на пълното връщане 100 години назад, участниците първо се облякоха в народни носии, а след това си произведоха сапун, тъкаха на стан, правиха сламени шапки, грънци… Все занаяти, типични за българите отпреди векове.

А празникът беше организиран великолепно и неслучайно Ваня възкликна със сълзи от емоцията, че вторият ден на годежа им е вторият най-хубав ден в живота ѝ, след първия годежен.

Фермерите направиха всяка стъпка перфектно, влагайки усилия, чувства и добронамереност. Имаше, както си му е редът, и снаха, и свекърва, и тъща, и зет. Като двете „стари“ жени Дана и Маргарита намокриха очите на всички със стойностните си думи към младоженците.

Ядоха, пиха (без изцепки поне пред камерите), извиха няколко хора под звуците на истински оркестър и нямаше участник, когото целият този празник да не трогне и да не го накара да се замисли върху случващото се.

Нека са здрави, щастливи, благословени и богати Митко и Ваня и многолюдната им челяд така, както ги орисаха и наричаха техните „майки“ във Фермата!

Задавате ли си един друг въпрос, обаче? Това е 5-и сезон на предаването.

Защо дребнавостта, интригите, тънките сметки, грубостта първи си отиват от Фермата? – защото в тях няма градивност, защото отблъсква обществото, което е в шоуто. Колкото и трудолюбив, кадърен и знаещ да беше Ивайло Шопски, колкото и мъжки да се бори, той не устоя на ниските страсти и точно те го изгониха навън.

А Дали Митака Караиванов е хлъзгав, както го определяше Иво, предстои още известно време да съставим своята преценка. Но…

Зрителски коментари за титаничния сблъсък между Митко И Ивайло във Фермата:”Нов свят”

На този успял млад мъж до този момент нищо не му беше отказано. От никого – нито от продуцентите, нито от фермерите. С много такт, но и с много твърдост, той успява да покори присъстващите и те не само се съгласяват с него, но и го уважават.

Какво ще се случи във Фермата по-нататък няма да гадаем, но ще се надяваме да гледаме на екрана повече смислени неща.


image0 (9K)